Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους, τραγουδιστές και μη



Πολλοί από σας έχετε ήδη επισκεφτεί το ιστολόγιό μου αλλά —όντας καινούριοι στη λεγόμενη μπλογκόσφαιρα— δεν έχετε καταλάβει πώς ακριβώς μπορείτε να μπείτε στη συζήτηση. Ιδού, λοιπόν, μερικές σύντομες οδηγίες:

Κάτω από κάθε νέα δημοσίευση (ανάρτηση, post) θα βρείτε έναν σύνδεσμο που αναφέρει τον αριθμό των σχολίων (comments). Πατώντας τον, μεταφέρεστε στη σελίδα σχολιασμού για το συγκεκριμένο post. Εάν είστε ήδη χρήστης του blogger, του gmail ή κάποιας άλλης υπηρεσίας της Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό (password) που χρησιμοποιείτε εκεί. Πιθανότατα, μάλιστα, να είναι ήδη ενεργοποιημένος – οπότε απλά γράφετε και δημοσιεύετε το σχόλιό σας.

Εάν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό στο blogger ή το gmail, μπορείτε γρήγορα να δημιουργήσετε έναν πατώντας το σύνδεσμο «Εγγραφείτε εδώ». Ακολουθώντας τις οδηγίες, δώστε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό (δις, για επιβεβαίωση) και την e-mail διεύθυνσή σας (δε θα εμφανίζεται, εξ ορισμού) και είσαστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε το πρώτο σας σχόλιο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό για τις υπηρεσίες του Google από εδώ. Να σημειώσω ότι η δυνατότητα ανώνυμων σχολίων έχει απενεργοποιηθεί, για λόγους ασφαλείας, κι έτσι θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε εγγραφεί για να σχολιάζετε. Έτσι κι αλλιώς, όμως, μπορείτε να παραμείνετε ουσιαστικά ανώνυμοι πίσω από ένα ψευδώνυμο.

Αφού δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, δεν έχετε τη δυνατότητα να το διορθώσετε αλλά μόνο να το διαγράψετε εντελώς (πατώντας το μικρό σκουπιδοτενεκέ που αντιστοιχεί στο σχόλιο). Συγκεντρωθείτε, λοιπόν, για να μη χρειαστεί να ξαναγράφετε από την αρχή.

Έχετε φυσικά το ελεύθερο να γράφετε οτιδήποτε, αρκεί να μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά στοιχεία των συνομιλητών που τυχόν γνωρίζετε (απευθύνεστε σε κάποιον πάντα με το όνομα χρήστη και ότι με το πραγματικό του όνομα) και να μην προσβάλλετε τους συνομιλητές σας.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω μια επιθυμία: πριν δημοσιεύσετε κάποια γκρίνια ή κακία για κάτι ή για κάποιον (μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα, βέβαια...), αναλογιστείτε —αντ' αυτού— τι θα μπορούσατε εσείς να κάνετε ή να προτείνετε. Σας προτιμώ περισσότερο θετικούς και δημιουργικούς παρά επικριτές και γκρινιάρηδες. Και —όπως έχω πει παλιότερα— θα προσπαθήσω κι εγώ να τηρήσω αυτή τη γραμμή, για όσον καιρό θα γράφω εδώ μέσα.

Για οποιεσδήποτε τεχνικές απορίες, υποβάλετε εδώ τις ερωτήσεις σας, αφού πρώτα διαβάσετε όλα τα σχόλια και τις απαντήσεις ή ενημερώσεις που ακολουθούν.

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Nicon,
    πολύ καλά έκανες κι έβαλες τις οδηγίες αυτές γιατί κάτι άσχετοι με το ίντερνετ (όπως εγώ!) είδαν κι έπαθαν να καταφέρουν να γράψουν σχόλιο!!! Επίσης, πιστεύω ότι η κριτική που γίνεται χωρίς αντιπρόταση για κάτι άλλο είναι μάταιη! Πρέπει να δικαιολογούμε την κριτική μας και να κάνουμε την πρότασή μας έπειτα. Ας μείνει αυτό το μπλογκ μακρυά από κακίες και κακομοιριές. Τα έχουμε σιχαθεί αυτά κι άλλωστε είναι εποικοδομητικότερο να συνεργαζόμαστε για να πάμε μπροστά γιατί ο κλάδος μας έχει έτσι κι αλλιώς ένα σωρό προβλήματα. Δεν είναι ανάγκη να βγάζουμε τα... μάτια μας και μόνοι μας!
    Mia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικόλα μη γελάσεις, δηλώνω παντελώς άσχετη με την τεχνολογία, και θέλω να μου λύσεις μερικές απορίες, αν σου είναι εύκολο!
    Τι είναι ιστολόγιο?
    Τι είναι μπλογκόσφαιρα?
    Τι είναι μπλογκ?
    Επίσης αυτή η εικόνα, τι ακριβώς είναι?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Despoina, κάνε κλικ εδώ και οι περισσότερες απορίες σου θα λυθούν.

    Όσο για την εικόνα... αυτή είναι για να ρωτάς! ;-) Παρατήρησέ την καλά-καλά πάντως...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι δεν είναι αυτή!
    Είναι η εικόνα ακριβώς κάτω από τον τίτλο Οδηγίες προς ναυτιλομένους τραγουδιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Despoina, με μπερδεύεις. Μα γι' αυτή την εικόνα σου μιλάω κι εγώ! Είναι για να ρωτάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την παρατήρησα αρκετά και ζαλίστηκα!!
    Μάλλον θα μείνω με την απορία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς έτσι πρέπει! Χε-χε...

    [Ελπίζω να μη με παρεξηγείς. Είμαι μεγάλο πειραχτήρι ώρες-ώρες...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή