Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Καλύτερο κι απ' το σεξ!



Μα... υπάρχει τίποτε καλύτερο απ' το σεξ...; Κι όμως, για τους μουσικούς υπάρχει και δεν είναι άλλο από αυτή την ιδιαίτερη επαφή που έχουν δύο μουσικοί όταν παίζουν μαζί. Είναι κάποιες στιγμές —κι όχι απαραίτητα σε συναυλίες— που ένας μουσικός μπορεί να μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή του άλλου, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, κοινωνικής σχέσης ή χρόνου γνωριμίας· στιγμές μαγικές που κάθε μουσικός έχει αισθανθεί μία ή περισσότερες φορές στη ζωή του· στιγμές που κάνουν όλα τα άλλα πράγματα (ακόμα και την ερωτική συνεύρεση) να φαίνονται εξαιρετικά γήινα και πεπερασμένα!

Δείτε το παραπάνω βίντεο για να πειστείτε. [Το δεύτερο μέρος από το κονσέρτο για δύο βιολιά σε ρε ελάσσονα του Μπαχ ερμηνεύουν η Rachel Podger και ο Andrew Manze με την Ακαδημία Παλιάς Μουσικής στα BBC Proms.] Προσέξτε τις ματιές· δεν είναι απαραίτητες, ούτε για το συντονισμό ούτε για την ψυχική επικοινωνία. Υπάρχουν, όμως, σα να 'ναι μια διαβεβαίωση, μια υπόσχεση του ενός προς τον άλλο ότι το «κανάλι» της επαφής χωράει κι άλλο «υλικό». Κι αυτό τις κάνει πιο ουσιαστικές!

...

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι μουσικοί ζευγαρώνουν συνήθως με μουσικούς... Έχοντας βιώσει μια τέτοιου είδους επαφή, δε διανοούνται να φανταστούν ότι μια ερωτική τους σχέση θα είναι πλήρης χωρίς την περιλαμβάνει. Τώρα... το γεγονός ότι πολλές απ' αυτές τις σχέσεις αποτυγχάνουν... είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου